Orten är full av budskap. Affischer, tags, poesi, målningar, lappar som oberoende av alla medier kommunicerar med Järvaborna. Ibland är det bäst att låta dem stå för sig själva.

Som här, ett vittnesmål från en anslagstavla i Kista:

Händelser i Husby’s ICA 190722–190726

Annons:

”Jag är en 54-årig mörk kvinna som gick in i ICA för att handla. Vid kassan står det att man ska visa upp väskan. Ingen före mig tillfrågades så jag visade inte min påse. Efter att jag betalat och höll på att packa gick kassörskan från sin stol och kom upp till mig. Hon sa i en oerhörd elak ton att man ska visa upp sina väskor och kollade sedan i min påse.

På grund av hur hon tilltalade mig och att hon var trevlig med kunderna före mig och inte heller kollade deras väskor kollade jag och syrran extra på hur hon agerade de kommande dagarna då vi handlade.

Och vi såg att hon var övertrevlig med vita (även vita invandrare) och faktiskt aldrig kollade deras väskor. Vi frågade henne varför hon inte kollar och då sa hon att ’hon känner dem’. Vi sa att det är rasistiskt och då ringde hon en anställd kille där. Han portade oss för att vi inte var tysta.

Det känns att Husby bränderna orsakades av ’respektabla’ hycklare och inte av fattiga. Ilskan.”

Har du sett ett budskap på gatan i Järva? Då kan du fota och mejla oss. Fler röster behöver bli hörda!

Print Friendly, PDF & Email