Under helgen spelades kanske den allra sista tävlingen i Järva Discgolfpark. Då avgjordes Stockholm Discgolf Open. Före finalen på söndagen genomfördes också en manifestation för att rädda parken.

Både tävlingen och manifestationen drog väldigt många deltagare i olika åldrar denna sensommardag. Det var en aktivitet som samlade olika generationer och gav både rörelse och en tid i naturen.

Men den 1 oktober tar kyrkogårdsförvaltningen över och en begravningsplats kommer att byggas. Ett beslut som lett till omfattande protester.

Annons:

Under manifestationen kastades en disc i en korg, som var prydd med en bild av Stockholms stadshus. På varje disc fanns ett budskap om att parken ska räddas. Man vill ha fred med staden och fred med dem som vill ha en begravningsplats. Därför har Nätverket Låt parken leva föreslagit en alternativ plats för bygget, så att både parken och begravningsplatsen får rum.

Nikoletta Dolfin

Fakta:
Järva Discgolfpark rankas som den främsta av Europas 8 000 banor. Det var i Stockholm som discgolfen först kom till Europa för 40 år sedan. Banan på Järva öppnade 1995 och blev då Europas första professionella bana, där besökarna betalar för att gå en runda.

Print Friendly, PDF & Email