Julen är inte alltid den gladaste högtiden för alla. Vissa tillbringar den tiden ensamma hemma, men Verdandi är en verksamhet som försöker bryta den kedjan för många i Järva. 
– Folk ska kunna vara någonstans under julen, säger Stig Nilsson, verksamhetschef på Verdandi i Stockholm.

Alternativ jul är en rörelse som startade i slutet på 60-talet. Det var ett sätt att uppmärksamma alla människor som inte har tak över huvudet under julafton. Verdandi är en av de organisationer som frivilligt valde att vara delaktiga i fenomenet. Sedan dess har Verdandi valt att öppna upp sina dörrar för alla som vill närvara under högtiden, där de bjuder på mat och aktiviteter. 

Den här högtiden brukar innebära en stor ensamhet för många

Annons:

Verdandi är en verksamhet som riktar sig främst till ungdomar, men vid den här tiden på året väljer de också att fokusera på ensamma och utsatta människor i alla åldrar. 

Den här högtiden brukar innebära en stor ensamhet för många. Därför vill vi att människor som antingen inte kan fira med sin familj eller inte vill tillbringa julen hemma själva ska ha möjligheten att komma hit, säger Stig Nilsson, verksamhetschef på Verdandi i Stockholm.

Under dessa dagar bjuder Verdandi på traditionell julmat och öppna lokaler där man kan umgås med spel eller se på filmer. Alla människor, unga som gamla, är välkomna.  

Vår andra lokal i Tensta kommer också att vara öppen för ungdomar mellan 24-28 december

Utöver julfirandet som arrangeras är även deras ungdomsverksamhet öppen i Tensta. Dit kan man gå för att vara med på utflykter, lokala aktiviteter och annat kul.  

Vår andra lokal i Tensta kommer också att vara öppen för ungdomar mellan 24-28 december. Vi har planerat roliga utflykter till bland annat en trampolinhall och en bowlinghall, säger Stig Nilsson.

Solyana Tesfamicael
Print Friendly, PDF & Email