vaccinmotståndare demonstrerar + leo ahmed

Förra helgen var det tiotusen människor som samlades i centrala Stockholm och flera andra orter för att protestera mot vaccinpasset. TIO TUSEN som inte ser hur vården ser ut just nu, hur skolorna är drabbade och hur vi håller på förlora våra nära och kära, en efter en.

Jag tillhör dem som gillar att höja rösten och protestera mot orättvisor. Men just i det här fallet blir jag mest ledsen och upprörd. Det var väldigt egoistisk och naivt av alla som deltog sida vid sida med odemokratiska organisationer och rasister som absolut ska utnyttja varje tillfälle de får.

Jag arbetar som lärare och går till jobbet varje dag för att ta hand om våra elever. Det gör mina kollegor också, trots att flera ligger i riskzonen att bli hårt drabbade och till och med förlora sina liv. Likaså gäller för människor som arbetar i butiker, restauranger, inom vården, kör taxi och som träffar tusentals människor dagligen.

Annons:

Så demonstrera gärna – mot orättvisor, mot högre hyror, för fler personal inom vården

De har inget val än att gå till jobbet, men de har rätt att utföra arbetet utan att behöva vara rädda för att bli smittade.

Att ta vaccin är inte ett safecard som är 100 procent säkert, men det minskar ändå risken. Vaccinpass gör det möjligt att samhället ska ändå fungera på något sätt.

Jag har haft en jobbig covid och sett med mina egna ögon hur vården ser ut när det är som värst. Så demonstrera gärna – mot orättvisor, mot högre hyror, för fler personal inom vården. Se till att det sker vid rätt tillfälle. Att demonstrera mot vaccin eller vaccinpass är inget annat än skadegörelse mot samhället!

Leo Ahmed, lärare och Akallabo
Foto: Expo och Leo Ahmed
Print Friendly, PDF & Email