Vaccinbussen i Tensta.

Nu finns det en vaccinbuss med drop in tider som kommer att alternera mellan Tensta och Husby. Region Stockholm har öppnat upp en möjlighet för invånare att kunna vaccinera sig utan att behöva boka tid.

Det enda som krävs är att man ska fylla i en hälsodeklaration och vara född 1986 eller tidigare. Något unikt med vaccinbussen, som öppnades upp igår, är att du som saknar en giltig legitimation också har rätt att få vaccin.

 – När vaccinbussen startade upp igår var det väldigt lite folk, men idag är det många fler. Dock hade man önskat att det var ännu fler som kom och vaccinerade sig, säger Magnus Ek, som är projektledare för företaget som fått uppdraget av Region Stockholm.

Annons:

En öppnad vaccindos håller i sex timmar och efter det måste den slängas om den inte kommer till användning. Magnus Ek nämnde att om det varken finns kö eller människor som vill vaccinera sig, kan vem som helst vaccinera sig oavsett ålder. Detta gäller dock i slutet på dagen och främst för att de inte ska behöva slänga vaccin som kan komma till användning.

Zamzam Bouraleh

Vaccinbussen har öppet på vardagar mellan 11.00 – 17.00 och på helger mellan 11.00 – 15.00
Tenstaplan 2, Tensta – Onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar
Oslogatan 4, Husby – Måndagar, tisdagar och söndagar

Leende man står framför vaccinbussen.
Magnus Ek arbetar vid vaccinbussen.
Print Friendly, PDF & Email