Vänsterpartiet på rinkebybron

På söndagseftermiddagen samlades Vänsterpartiet från Järva och Sundbyberg på Rinkebybron.
Det här kom till som en motreaktion på Sverigedemokraternas rasistiska utspel. När det finns rasism måste det alltid finnas antirasism, en motkraft, sade Moisés Ubeira oppositionsborgarråd, V, i Sundbyberg.

Bron länkar samman de olika stadsdelarna via Rinkeby och Ursvik. Redan 2017 påbörjades bygget, men Sverigedemokraterna i Sundbyberg vill riva bron innan den ens hunnits öppnas. Detta eftersom man inte vill att Ursvik ska ”drabbas” av gängkriminalitet.

– De vill skära av och isolera områden, där vissa befolkningsgrupper bor för att man ser de som ett hot, sade My Järphed, medlem i Vänsterpartiet från Järva.

Annons:

Vänsterpartiet från Sundbyberg och Järva slog sig ihop för att ta ställning mot detta. På bron bjöds det på grillkorv och musik samt tal av bland andra Mohamed Nuur och Ahmed Sharaf Abd, även Moisés Ubeira höll i mikrofonen.

– Det handlar om att riva murar och bygga broar. Jag tror, att väldigt många känner hopp i den tanken och i de värderingarna, sade Moises Ubeira.

Partierna tävlar i princip om vilka som kan vara mest rasistiska

Trots kyligt höstväder samlades anhängare och nyfikna förbipasserande. På plats, med bara ett par dagar kvar till valdagen, var även sig Daniel Riazat, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

– Vi känner ett väldigt starkt stöd och det har varit en väldigt fin valrörelse. Samtidigt som vi också ser en normalisering av rasistisk retorik. Partierna tävlar i princip om vilka som kan vara mest rasistiska, vilket gör att vi behöver kämpa ännu hårdare, sade Daniel Riazat.

Lul Warsame

Print Friendly, PDF & Email