Alejandra Carrasco porträtt

KRÖNIKA Märkligt vad påskhelgen gör med mig varje år, trots att jag varken är troende eller ärvt några religiösa familjetraditioner kring den. Faktum att solen och värmen i Norden nästan alltid vinner över mörkret och kylan, får mig att tro på denna planet, varje annandag påsk.

Umgänge med människor vi älskar och uppskattar, god mat och tid för eftertanke. Det är påsken för mig.

Vi är så oändligt många som tror på varann, som har goda avsikter när vi besöker varann, som visar kärlek och respekt för varann när vi ses. Det får mig att ånyo tro på mänskligheten, varje annandag påsk.

Många religioner förespråkar kärlek och respekt för sin nästa

Som sagt, jag har varken ärvt en religiös tro eller haft förmågan att utveckla en religiös tro som vuxen. Men olika religioner har alltid varit närvarande i mitt liv eftersom de är en viktig del i era liv. Jag har tagit till mig att många religioner förespråkar kärlek och respekt för sin nästa.

Jag är inte troende, men jag lovar att alltid beträda ditt utrymme respektfullt, insiktsfullt och med goda avsikter. Det är de värderingar jag har med mig hemifrån.

Vi är en ort, en stad, ett land.

Annons:
Alejandra Carrasco
Print Friendly, PDF & Email