polisbilar

Den unge man, som dömdes för mordet på pizzerian i Rinkeby 2018 och som i somras fritogs i Kungsbacka, greps igår i Hjulsta, enligt uppgifter i media.

När polisen på torsdagseftermiddagen kontrollerade ett trapphus i Hjulsta greps flera personer för vapenbrott. Polisen är på sin hemsida förtegen om händelserna, och skriver bara att en av de frihetsberövade personerna är en man som är efterlyst av Statens Institutionsstyrelse (SIS).

I Expressen bekräftar dock Stephan Kiernan, chef för spaningssektionen i Stockholm Nord, att det är den unge man som fritogs i samband med en permission i somras.

Annons:

Mordet på pizzerian ägde rum den 8 januari 2018. Den unge mannen, som var 16 år när han greps, dömdes mot sitt nekande till sluten ungdomsvård i februari 2019. Eftersom han var under 18 år blev straffet tre år.

I somras, när han hade endast några månader kvar av sitt straff, fritogs han under en permission i Kungsbacka. Sedan dess har polisen sökt efter honom och nu hittades han, som det verkar, av en slump.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email