Delta i Rinkebys största konstutställning någonsin!

Kultur/Nyheter

Har du gjort någon teckning eller målning som du vill visa upp? Då kan du lämna den i lådan i entrén till Rinkeby Folkets Hus. I höst blir det en mycket stor konstvisning där vi blandar verk av kända och helt okända konstnärer. Lämna din konst till Rinkebys, kanske Sveriges, största konstutställning någonsin.

Kommer vi kunna se vilka verk som är värda miljoner och vilka som är producerade av grannens tolvåring? Vi vet inte. Sanningen är att nästan alla kan rita och måla.

Du kan göra Sverige lite större

I Sverige finns det 25 000 konstnärer som lever på sin konst. Det är drygt två konstnärer per tusen svenskar. Nästan allihop heter något i stil med Andersson, Pettersson eller Lundström. Nästan ingen heter något som börjar med Abdi. Där tror vi att just du kan bidra. Du kan göra Sverige lite större. Du behöver inte vara Sveriges nästa Ernst Billgren. Det räcker med att du har ritat en teckning som ger dig en känsla när du tittar på den. Den känslan vill vi att du ska dela med dig av till alla som kommer på konstvisningen i höst.

Verken som vi tar emot måste vara teckningar eller målningar som kan sättas in i en ram av metall. De ska vara max 50 cm breda och 70 cm höga, men de får vara hur små som helst.

Skriv ditt namn, adress, mobilnummer på baksidan och lämna teckningen eller målningen i lådan som finns i entrén till Rinkeby Folkets Hus. Du får också lämna in anonymt, utan namn och nummer, men då kan du inte få tillbaka den efteråt.

Fardosa Omar, Rinkeby Folkets Hus
Mårten Westberg, Rinkeby Run 
Print Friendly, PDF & Email