I söndags var det öppen cykelverkstad för Rinkebyborna. Folkets hus och personalen på parkleken Rinken håller i en cykelverkstad under sommarmånaderna. Där kan människor få hjälp med sina cykelproblem.

Precis bakom Rinkebyskolan finns parken Rinken, en väsentlig del av Rinkeby. I parken har tusentals timmar av lek och sommarminnen skapats av Järvaborna. Den här sommaren erbjuds en tjänst, nämligen hjälp med sin tvåhjuling. Det kan vara allt från en kedja som strular till att bromsarna inte går i gång.

– Jag brukar kalla det för en liten service, sade Eric Engberg, som är mekaniker och jobbar på cykelverkstad.

Annons:

En flicka fick hjälp att justera framskärmen på sin cykel

Han är i Rinken två timmar en helgdag och hjälper till med att laga cyklar, så länge hans schema tillåter honom. Verkstaden befinner sig mitt i parken vid parkbänkarna. I bakgrunden gungar barnfamiljer och barn leker i klätterställningen. På fotbollsplanen precis bredvid spelas en match.

Idag var några besökare på plats i parken. En flicka fick hjälp att justera framskärmen på sin cykel. Vanligtvis är det ganska många besökare och ibland kö men idag var det lite lugnare än vanligt. Eric och kollegorna på Rinken förmodade att det beror på regnet.

Flera cykelverkstäder kommer det bli under sommaren och förhoppningsvis med bättre väder.

Lul Warsame
Print Friendly, PDF & Email