När näringslivets mäktigaste kvinnor listas i Dagens Industri finns Cordobaskolans grundare och VD Ulla Parkkinen med. Hon fick pris som årets entreprenör.
 –  Priset är till alla dessa kvinnor som står bakom mig.

– Det känns hedrande, efter alla år av slit. Vi är många som tillsammans har jobbat i uppförsbacke under så lång tid.

Det är för 22:a året i rad som de mäktigaste kvinnorna i näringslivet utses. Tidigare var det Veckans Affärer som ansvarade för listan, men i år har Dagens Industri har tagit över arbetet.

Annons:

Jag trodde någon busringde

– När de ringde trodde jag inte att det var sant. Jag trodde någon busringde. Men sedan fick jag ett sms från någon som sade att han var redaktionschef för tidningen.

Efter att ha googlat namnet insåg hon att det stämde. Av de 125 kvinnorna var Ulla Parkkinen på plats 27.
 – Jag har ingen aning om hur jag hamnade på listan, och som nummer 27. Jag trodde kanske namnen var i bokstavsordning.

I onsdags var hon på en stor galatillställning på Grand Hotel.
– Alla 125 fick inte pris, utan sju kvinnor fick komma upp på scenen. Jag var en av dem.

Näringslivets mäktigaste kvinna 2020 i kategorin Entreprenör

Ulla Parkkinen blev Näringslivets mäktigaste kvinna 2020 i kategorin Entreprenör. Hon prisades som en ”betydande entreprenör med potential, för målmedvetet företagande med tydliga strategier”.

– Det här priset är till er alla kvinnor med utländsk bakgrund som kämpar så hårt för förändring, för sina barns framtid.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Prismotiveringen till Ulla Parkkinen löd:
Med rötterna i finska Karelen har hon trotsat ­fördomar mot såväl invandrare som muslimer, inte minst kvinnliga, och skapat en koncern med alltifrån skolor till catering. En tydlig etisk kompass har hjälpt henne på vägen i att vara drivande i integrations- och utbildningsfrågor.

Fakta: Ulla Parkkinen har varit med från början, då förskolan Mångården startades för 23 år sedan. Idag är hon VD för Mångården Holding AB, där flera systerbolag ingår, bland annat grundskolan Cordoba International.

Print Friendly, PDF & Email