Skärmdump från livevideon till ”Säg som de e”. Bild: Instagram

Järvas egen rnb-drottning Cherrie signalerar att en ny musikera är på gång och idag, fredag, klockan 16 släpps en livevideo på YouTube till låten ”Säg som de e”.

På spåret ”Säg som de e”, som släpptes digitalt den 24 april, hörs Cherrie sjunga med sin karakteristiskt luftiga stämma över ett modernt och poppigt beat där även tydlig retrokänsla med loopade rnb-slingor à la tidigt 90-tal infinner sig i ljudbilden.

Någonting i soundet talar ett melodispråk med sång i flera lager som hon är ganska ensam om att förmedla i Sverige just nu. Låten känns nytänkande, texten rakt på sak men inte för banal, och som helhet förmedlas en ny nivå av artisteri där det känns som att hon inte längre behöver bevisa något.

Annons:
Annons:

I musikprogrammet PSL berättade hon nyligen om den nya eran, något hon valt att kalla Obsidian (efter en mörkfärgad vulkanisk bergart). Att den handlar om styrka och att lämna någonting bakom sig för att hitta sin rätta form.

Av den nya låten att döma känns det hela mycket lovande.

I samma intervju med Per Sinding-Larsen pratar hon bland annat om varför hon känner att det är viktigt att inte glömma var man kommer ifrån och att hon genom artisteri, skolbesök med mera vill visa tacksamhet, vara ärlig och stå för det som är rätt.

Den nya musiken släpps på hennes eget label, Araweelo.

”Säg som de e” är skriven av Cherrie själv och produceras förutom av henne av Caros Parosh, Dan Alba och FIlmón.

På livevideon, som alltså släpps klockan 16, ackompanjeras hon av Malte Bergman på piano och för film- och foto står Caros Parosh och Nathalie Isla.

Redan från klockan 15.30 kan du livechatta med Cherrie själv.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email