Chefredaktörens önskelista inför jul och nyår

Artikel

Idag är det 1 december och snart är det jul igen. December månad brukar gå snabbt, men kommer det kännas på samma sätt detta pandemins år? Inför de stundande helgerna har jag några önskemål till läsekretsen.

Det här är min önskelista:

1) Skriv en novell och skicka till oss. Kanske har du något skrivet i datorn redan? (Den behöver inte handla om julen.) Under helger har vi som regel lite mer tid att läsa och kan fokusera på något som är längre än ett tiktok-inslag.

2) Skriv och berätta om ett jul-minne. Älskar du julen? Eller hatar du den? Firar du ens jul? Oavsett om dina jular liknar Astrid Lindgrens eller Ingmar Bergmans, så kanske du har något att berätta. Du som inte firar jul, hur överlever du alla bjällerklang, julgranar och tända ljus?

3) Skriv din egen önskelista. Vad önskar du dig? Det kan vara allt från fred på jorden till ett par nya tofflor. Du kan rikta dina önskningar till makthavarna, dina medmänniskor eller till tomten.

4) Skicka ett paket till någon. Kanske en blomma till din hjälpsamma granne, eller en spegel till alla politiker som alltid vill vara på bild när de skriver i tidningen. Du kan ju skicka vad som helst, eftersom allt bara redovisas med text och bild på Nyhetsbyrån Järva.

5) Berätta om året som gått. Hur har du klarat av detta år av covid, isolering och zoom-möten? Har du kvar jobbet? Kommer du att kunna ta din studentexamen? Hur tror du att världen och vi kommer att förändras efter pandemin?

Du kan vara rolig eller rasande, seriös eller skämtsam, det viktigaste är att du SKRIVER.

Skicka till redaktionen@nyhetsbyranjarva.se.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Bild: Gerd Altmann Pixabay

Print Friendly, PDF & Email