Två bilder i ett: två grabbar från Rinkeby och så en bild med paraplyer med EU-symboler.
Mohamed Gure och Ablaj Mbye.

Imorgon, måndag, reser Mohamed Gure och Ablaj Mbye tillsammans med en grupp deltagare från Kista folkhögskola till EU-parlamentet i Bryssel.
– Det är ett projekt för att få folk att rösta i EU-valet, säger de.

Det blir 14 deltagare och två lärare från Kista folkhögskola, och lika många från Botkyrka folkhögskola, som reser iväg. Tre dagar i Bryssel med fullt program. Deltagarna kommer göra studiebesök i EU-parlamentet, träffa politiskt sakkunniga (eftersom politikerna är i Sverige och kampanjar inför valet) och även makthavare från både EU-kommissionen och stora organisationer som arbetar i Bryssel.

Projektet ”EU behöver förortens röst” är ett samarbete mellan Läkarmissionen och de båda folkhögskolorna, som finansieras av EU-kommissionen.

Annons:

– EU behöver deras röster i valet, men de behöver även deras idéer och perspektiv. Det finns ett stort engagemang i den här gruppen, och de har en unik kompetens. Många av dem har erfarenheter från flera av de länder där både Sverige och EU verkar i och utvecklingssamarbeten med. Den kunskapen vill vi ta till vara, säger projektledaren Isabel Widman.

Elizabeth Kwik åker till Bryssel.

Eizabeth Kwik från Kista läser in gymnasiet på Kista folkhögskola. Hon är en av dem som ska resa med.
– Det känns roligt att vara med i det här projektet. Vi har fått mycket information om valet och haft flera workshops. Jag har inte röstat innan, men jag har tänkt om. Nu ska jag rösta, säger hon.

Även Mohamed Gure och Ablaj Mbye, båda från Rinkeby, tänker rösta i EU-valet denna gång.
– Projektet avslutas med att vi gemensamt går och förtidsröstar, säger Mohamed Gure.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email