Bok-OS, quiz och teater under sportlovet

Nyheter

Sportlovsveckan rullar på för fullt i Järva. På torsdagseftermiddagen besöker familjer och barn Tensta bibliotek för att delta i Bok-OS.

OS, de olympiska spelen, är inget att jämföra med Tensta biblioteks allra egna Bok-OS. Barn i olika åldrar tävlar om att vinna priser och medaljer. I fyra grenar får deltagarna tävla i – boktorn, domino, ordräkning och mys-bowling. Vanligtvis ska man vara försiktig med böckerna, men idag är det annorlunda. Nu ska det tävlas. 

Bibliotekarie Kristine Gröseth Muggerud sätter i gång spelen med en karismatisk introduktion. Föräldrarna ser på och hejar utanför det stora programrummet.  Många är stammisar och besöker bibliotek regelbundet för både sitt eget och barnens bruk.

Direkt efter Bok-OS blir det lättläst bokcirkel för vuxna

En av de unga deltagarna är Sham Merhawi. I morgon fyller hon nio år och det ska firas med kalas och presenter. Tillsammans med mamma har hon ofta besökt biblioteket, hon tycker om att läsa.
– Jag tycket det är kul att bygga domino med böckerna. Kanske vinner jag något.

Passade nog, lyckas Sham vinna en brons- och en silvermedalj. Guldet kanske kommer imorgon. Direkt efter Bok-OS blir det lättläst bokcirkel för vuxna.

– Vi har haft sportlovsquiz, pyssel-påse och annat i biblioteket. Barnen får vara lite mindre försiktiga med böckerna idag. Vi ska nämligen flytta snart, under sommaren, närmare centrum, säger Kristine Gröseth Muggerud, bibliotekarie.

Biblioteket har funnits i Tensta Träff sedan 1984.

Sportlovet är inte slut än

Sportlovet är inte slut än. Teatergruppen Ung utan Pung kommer till Kista bibliotek, fredagen den 4 mars. De spelar en teaterpjäs för unga med och utan funktionsvariationer. Pjäsen handlar bland annat om kärlek, sex och komplex.

– Det är viktigt att alla barn får möjlighet till en aktiv fritid och att ta del av lärorika kulturupplevelser som denna, säger Malin Bernt, samordnare på Kista bibliotek.

Lul Warsame
Print Friendly, PDF & Email