Benjamin Dousa, jag förväntar mig en offentlig ursäkt!

Insändare

Istället för att låta den demokratiska processen i stadsdelsnämnden ha sin gång, väljer du att gå ut i media och svartmålar stadsdelens anställda. Du hänvisar till en utredning som har undanhållits från personalens fackliga representanter och stadsdelens politiker.

Uppenbarligen har media fått tillgång till hela, eller delar av, utredningen då utdrag ur den redovisas i bland annat i DN. Du har meddelat att personalen ska omplaceras eller avslutas med hänvisning till påstådda brister, utan att ge personalen möjlighet att bemöta vad som påstås i en utredning de inte haft tillgång till.

Du visar ett förakt för både den demokratiska och lagliga processen inför beslut

Du visar ett förakt för både den demokratiska och lagliga processen inför beslut. Personalen utmålas som inkompetent, ovillig att samverka med polisen och slapphänt gentemot den eventuella förekomsten av narkotika inom ungdomsverksamheten.

Som förhandlingsansvarig för Kommunal och representant för våra medlemmar, och för samtliga medarbetare inom verksamheterna Reactor och Ungdomens Hus, förväntar jag mig en offentlig ursäkt av dig. Det är det enda rätta du kan göra innan din avgång, Benjamin Dousa!

Riitta Eddib, Kommunal Rinkeby-Kista

 Print Friendly, PDF & Email