Det var många som förväntansfullt inväntade den stora entrén. Temat var festkläder. Och det blev en storslagen modevisning med glitter och glamour i Tensta Centrum.
 
Charlotte Huldt, som var dagens konferencier, intog scenen med ett sprudlande leende. Catwalken bestod av lokala modeller som visade butikernas kläder; glittrande, glänsande och broderade kreationer för allehanda fester.
Den yngsta modellen var en liten tjej, klädd som en prinsessa. Många glada hurrarop och applåder fick hon.

 – Oh, fantastisk klänning. Finns den inte i större storlek, undrade Charlotte Hult.
 
Tomas Amanuel, som var en av de manliga modellerna, fick mycket applåder, när han intog catwalken i en blommig, guldröd kavaj. Många eleganta klänningar och kostymer visades.
 – Nästan så man kan gå på Nobelfest, sade Charlotte Hult.
 
Susan Issa var en av företagarna i Tensta Centrum som var med. Dagen före modevisningen hade hon öppnat sin salong Hannas klinik, för hår och skönhet.
 – Jag fick veta om eventet samma dag, som jag hade öppnat. Så idag sitter jag här och har hjälpt till med smink och hår.
 
Anwar Derman har haft sin butik Derman i Tensta Centrum i över fem år.
 – Det är kul att kunna visa upp mina kläder här idag. Vi säljer festkläder till hela familjen, från barn till vuxna. Vi har även en del heminredning.
Det finns idag flera butiker som säljer kläder i Tensta Centrum. Men det är inget problem, menade Anwar Derman.
 – Nej, vi kommer bra överens och pratar med varandra om att inte hämta samma varor. Så utbudet ser olika ut i varje affär. Vi har ingen konkurrens sinsemellan.
Men han och de andra företagarna är bekymrade över utvecklingen i Tensta.
 – Vi har pratat med centrumets ledning. Det går åt fel håll. Vissa vågar inte komma hit. Vi behöver kunder utifrån. För mina kläder finns inte i Kista eller i stan. Så vi önskar förbättringar så att det blir tryggare i området.
 
Krista Sirviö
Butiker som deltog i modevisningen:
Seynur Damkläder 
Derman
X-price
Tensta blommor
Tensta modebutik 
Hala beauty salongen
Hannas Klinik
Karmel restaurang
 
Print Friendly, PDF & Email