Årets Järvavecka blir digital och sänds live från Rinkeby

Nyheter/Pressmeddelande

Järvaveckan 2021 blir nationell​ och sänder live från en studio i Rinkeby, skriver Global Village i ett pressmeddelande.
Mellan den 2-6 juni kommer Järvaveckan sända live dygnet runt i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Ambitionen är att ge fler perspektiv från Sverige och nå ut till hela landet med programpunkter från olika orter.

Med 100 dagar kvar tillkännager Järvaveckan att årets upplaga kommer sändas live ut till hela Sverige. Under ledning av profilerade programledare kommer publiken under fem dagar och 100 timmar att bjudas in till möten och samtal mellan människor från samhällets alla hörn direkt från Rinkeby i Stockholm.

Ambitionen är som under tidigare år att vara en arena för demokrati, mänskliga rättigheter och ett öppet inkluderande samtal. Produktionen av Järvaveckan Live står det Emmy-nominerade produktionsbolaget Delta Studios för.

– I år är det 100 år sedan vi fick allmän och lika rösträtt i Sverige. Men vi behöver fortsätta prata om vad demokrati är och ska vara om vi vill ha demokrati i 100 år till. Årets Järvaveckan blir viktigare, bredare och mer inkluderande än någonsin, säger Ahmed Abdirahman, vd på stiftelsen The Global Village som arrangerar Järvaveckan.

Järvaveckan har sedan starten 2016 blivit en av Sveriges viktigaste mötesplatser för samhällsengagerade företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare. Den senaste Järvaveckan slog publikrekord med 53 000 besökare. I år är ambitionen att nå ut till ännu fler.

Järvaveckan Live kommer vara tillgänglig på flera olika digitala kanaler utöver den egna plattformen www.jarvaveckan.se.

– En av styrkorna med Järvaveckan är samtalen och möten mellan människor som annars inte hade ägt rum på grund av segregationen. Järvaveckan har samlat politiker, företag och medborgare i förorten så att vi kan tala med varandra istället för om varandra. Med Järvaveckan Live har vi möjlighet att bygga vidare på det och låta publiken besöka och höra röster från fler platser i Sverige, säger Ahmed Abdirahman.

Flera partners har redan bekräftat sin medverkan däribland Axel Johnson, Gullers Grupp, MTR, Swedbank, Dina försäkringar, Ericsson, Riksbyggen, Einar Mattsson, Unionen, TCO, Rinkeby 50 år och Familjebostäder. Järvaveckan Live anordnas i samarbete med Stockholms stad och Gålöstiftelsen.

Flera talare, partners och artister tillkommer löpande. Håll utkik på www.jarvaveckan.se

Källa: Pressmeddelande från the Global Village

Järvaveckan 2019.
Print Friendly, PDF & Email