Nu har beskedet kommit från Folkhälsomyndigheten att tävlingsmatcher inom elitidrotten får genomföras från och med den 14 juni.

Idag, fredag den 29 maj, meddelar idrottsminister Amanda Lind tillsammans med Folkhälsomyndigheten att från och med den 14 juni öppnas tävlingsverksamhet för alla åldrar upp.

– Beskedet att elitidrotten får starta upp igen är välkommet och betyder mycket för stockholmare, både supportrar men framför allt utövarna, som lagt ner mycket tid på träning och som får sin försörjning genom elitidrottande, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i ett pressmeddelande.

Annons:

Idrott får fortsatt hållas utomhus och begränsningen med max 50 personer gäller. Större evenemang kommer att spelas utan publik.

I media har frågan om allsvenskan, varit särskild uppmärksammad den senaste veckan. Starten av allsvenskan har sedan tidigare skjutits upp till följd av rådande situation med Covid-19. Men nu drar alltså allsvenskan igång den 14 juni.

— Jag vill be supportrar att ta sitt ansvar och följa matchen hemma, via TV eller dator, så att vi fortsätter att minska smittspridningen och så småningom kunna se fotboll och annan sport live på plats igen, säger Karin Ernlund.

Print Friendly, PDF & Email