Akropol bjöd på en gastkramande match mot Alvik

Sport

Bara 21 personer på läktaren. Det är en usel publiksiffra, men det blir ännu värre. Fem Akropol-ungdomar, familj till Akropols spelare och en ordförande var allt Rinkeby kunde ge som publikstöd för en match i division ett. Resten var Alviks-spelarnas supportrar. 

Kanske var alla Rinkebybor oroliga för att publiken från Alvik skulle komma med Corona-virus? I Bromma är ju sportlovs-resor till norra Italien betydligt vanligare än i Rinkeby. I så fall var det en onödig oro. 21 personer på läktaren innebär ingen trängsel.  
Det blev en väldigt spännande match. 
Efter en bra start med 7-0 till Akropol kom Alviks unga, snabba lag igång, ikapp och förbi. I paus hade gästerna en klar ledning. 
I andra perioden började Akropol bäst igen och var snabbt ikapp. Sen följdes lagen åt till 30 innan Akropol mattades. Då drog Alvik iväg igen till ett tio poängs försprång. 
I tredje perioden gick Akropol ikapp igen men den här gången höll det hela perioden. Till sista pausen gick Akropol med en liten ledning på fyra poäng. 

Tre unga Akropolare på läktaren lät som trettio

I sista perioden fick Alvik flera trepoängare att sitta och gick ikapp. Det tände Akropol, samtidigt som den lilla publiken lät som en avsevärt större publik. Tre unga Akropolare på läktaren lät som trettio medan Dragan ledde vägen med en intensitet som de yngre och lättare Alviks-spelarna varken kunde eller orkade matcha. 
Till slut vann Akropol med hela åtta poäng. Det resultatet ger inte en korrekt bild av matchen; den var gastkramande spännande. 

Mårten Westberg, Akropol BBK

Print Friendly, PDF & Email