Adam Taal från Tensta är inte bara aktuell med nya albumet Katarina, han medverkar också på låten Vi bär alla barnen som en av 39 artister under det gemensamma namnet Singers in solidarity with Palestine.

– Jag har en känsla som jag tror att många går runt med, finns det något man kan göra för att höja sin röst och påverka så ska man göra det. Protestera, bidra pengamässigt och vad man kan. Jag tror på ett fritt Palestina och ville gärna ha med min röst i det här projektet, säger Adam Taal.

I Vi bär alla barnen sjunger han verserna tillsammans med Marit Bergman som också har skrivit låten. Refrängen backas upp av den nästan 40 röster starka kören bestående av artister som Ane Brun, Eric Saade, Jenny Wilson och Timbuktu.

Annons:

– Det är första gången jag är med och gör en låt som någon annan har skrivit, så det var en unik upplevelse. Och kul att vara med, även om det är förjävligt det som händer i världen och särskilt situationen för palestinierna, säger Adam Taal.

Alla intäkter från låten går till UNRWA, FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, och texten riktar sig direkt till Gazas barn:

”Du
den där dockan som du fick
på din femårsdag
vi ser att hon har gått sönder
hon är kvar

under huset som var ditt
vi hör alla dina skrik
ropen på pappa, ropen på mamma”

Samtliga artister som deltar i projektet är Adam Taal, Adonis Sawhala, Amanda Bergman, AmenA, Andreas Magnusson, Andres Esteche, Ane Brun, Annamaria Espinosa, Dalal Halabi, David Ritchard, Dunya Aloul, Elle-Kari Sander, Eric Saade, Fouad Jazzar, Fredrik Apollo Asplund, Hampus Eurenius, Hanna Hallqvist, Iiris Viljanen, Jenny Wilson, Johanna Kroon, Josef Garcia, Julia Frej, Lisette Pagler, Louise Hoffsten, Maja Francis, Maria Andersson Lundell, Marit Bergman, Min stora sorg, Naomi Pilgrim, Petra Marklund, Rana Aloul, Rebecca Facey, Sibille Attar, Stefan Sundström, Thomas Stenström, Thomas Youssef, Timbuktu, Tove Lind Mckeever och Viktor Gustafsson.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email