Adam Taal
Foto: John Jamal Gille

Adam Taal har bytt artistnamn och genre inför kommande skivsläpp den 3 maj. Det är första gången sedan 2018 som han gör musik i eget namn och Tensta är ett avslutat kapitel, men i början av sommaren kommer han till Järva med ett nytt hemligt projekt.

Berätta om nya skivan!

– Jag skrev den under 20 dagar i slutet av sommaren 2021 och den har varit klar sedan dess. Temamässigt handlar den om min och min mammas relation, hon gick bort 2016. Musikaliskt liknar den ingenting jag har gjort tidigare. Det är en utsvävning som är ganska apart från hur rap låter idag. Genremässigt skulle jag placera den i alternativ rnb.

Annons:

Varför heter du inte Tensta längre?

– För att jag inte bor i Tensta längre och jag har inte gjort det på många år. Vid en nystart kan det vara rimligt att byta namn tycker jag och nu är jag på en annan plats i livet, obviously. Det finns ingen poäng för mig att hålla kvar i det som har varit. Det var helt enkelt tid för ett namnbyte

Vad är din relation till Tensta idag?

– Det blir svårt för mig att komma bort från Tensta. Jag vill inte heller göra det, men det var länge sedan jag hängde i Tensta. Jag kommer alltid ha en förankring dit genom mina minnen, men jag har inte så mycket kompisar där längre.

– Däremot kommer det hända något oväntat och konstigt i början av juni som kommer engagera ungdomar i Järva. Det är inte musikrelaterat alls, utan handlar om sport, men det har med min mamma att göra. Den som har koll på min Instagram kanske kan ana vad det rör sig om.

Adam Taal formulerar sig kryptiskt, men säger också att det oväntade som han planerar i första hand riktar sig till mellanstadieelever i Järvaområdet och att det inte rör sig om någon av ”standardsporterna”. Av allt att döma handlar det om pingis.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email