Liberalerna slåss mot klaner, kriminella och islamism

Nyheter

Johan Pehrson var först ut bland partiledarna under Järvaveckan. Han sade att Liberalerna sätter skolan i fokus, men betonade att han ville ha hårdare tag mot det han kallade separatismen.
– Krafter som vill separera oss från det Sverige som jag älskar så mycket.

Åsa Nilsson Söderström, liberalernas lokala representant och gruppledare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, introducerade sin partiledare.
– Så som jag har längtat att se Spånga IP fyllas med folk igen och att vi tillsammans kan komma fram till hur Sverige blir bättre. Det är i det demokratiska samtalet som vi kommer framåt, sade hon.

När Johan Pehrson tog plats på scenen konstaterade han att det var en stor publik. – Så här många brukar det inte vara när jag pratar i riksdagen.

Den som klarar skolan kastar sällan sten på polisen

Han presenterade sig som en fyrabarnsfar, en medelålders man från en medelklassfamilj i en medelstor stad (Örebro), som med stolthet företräder Liberalerna. Han började med att berätta att han varit i Rinkeby i februari och träffat föräldrar som förlorat sina barn i skjutningar. Han vill ge socialtjänst och polis mer befogenheter, ”det går att bygga ett bättre och tryggare Sverige.”

Sedan kom han in på partiets favoritfråga, om ordning och studiero i skolan.
– Vi vill vara, och vi hävdar att vi är, Sveriges skolparti. Den som klarar skolan kastar sällan sten på polisen. Svenska språket är nyckeln, vi har i 20 års tid krävt språktest.

Han välkomnade socialdemokraternas senaste uttalande om vikten av ”familjeplanering”.
– Det är självklart att man inte ska ha fler barn än vad man kan försörja.

Det är en nationell skandal i Sverige 2022

Han tog även upp frågan om barnäktenskap och flickors rättigheter.
– Vi vet att det finns barn som under sommaren skickas till de länder som deras föräldrar flydde från för att bli bortgifta och inte har något att säga till om. Det är en nationell skandal i Sverige 2022, det borde inte få förekomma.

Han hävdade att 10 000 barn i landet är försvunna och att ingen vet var de finns.
– Det här borde det demonstreras om, men många duckar och vågar inte ta i det här. Men det händer, sommar efter sommar. Vi kommer inte backa här.

Han kunde inte heller hoppa över Paludans närvaro och sade att han inte hade någon sympati för ”den där förvirrade dansken”, men han försvarade hans rätt att bränna koranen.
– I Sverige gäller den svenska lagen och den svenska yttrandefriheten, man måste inte häda, men man får häda. Man får förlöjliga Johan Pehrson, och det är det ganska många som gör på sociala medier.

Svenskhet bygger på de grundläggande demokratiska värderingarna

Och så kommer han in på vad som hände under påsken.
– Vi måste prata om de våldsamma upploppen. Det är otroligt allvarligt att de poliser som var där, för att skydda yttrandefriheten, mötte personer som var där för att döda dem.

Johan Pehrson sade att Liberalerna fått inspiration från Frankrike och därför börjat använda begreppet separatism.
– Det är grupperingar som vill något annat för Sverige, det är kriminella, klaner och islamister, som har en pervers syn på hur världen ser ut. Jag vill vara tydlig, svenskhet bygger på de grundläggande demokratiska värderingarna. Vi måste utmana dem, om för många får leva i utsatta områden eller är kontrollerade av kriminella eller islamister kan det bli farligt. Vi måste ta kampen för integration och mot separatism.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email