NYHETSBYRÅN JÄRVA

Nyhetsbyrån Järva är en partipolitiskt obunden, men på alla sätt politisk, webbtidning. Vi tror att den lokala bevakningen är nödvändig i ett demokratiskt samhälle och vi vet att det finns en verklighet värd att skriva om.

Vi kallar oss nyhetsbyrå, men vi säljer inga nyheter. Däremot förmedlar vi artiklar om och från Järva som kan ge uppslag till andra medier. Om citat används från våra texter ska det tydligt framgå varifrån det är hämtat. I enlighet med upphovsrättslagen får det bara röra sig om begränsade utdrag och citat får inte användas på så sätt att meningen med texten förvrängs.

Nyhetsbyrån Järva drivs ideellt. Ambitionen är att utveckla ett samarbete med Järvaborna och utbilda kvartersreportrar.

Kerstin Gustafsson Figueroa är journalist med inriktning på samhälle och kultur. Hon har arbetat som skrivande journalist, som redaktör, radio- och tv-producent och har även skrivit flera böcker. Vid sidan om arbetet som reporter och redaktör för Nyhetsbyrån Järva arbetar hon deltid som kommunikatör åt Kista Folkhögskola. Därmed utesluter Nyhetsbyrån Järva all bevakning av Kista Folkhögskola.

Yasemin Öztenar är utbildad journalist och grafisk formgivare. Hon har arbetat både som skrivande journalist och som TV-reporter. Vid sidan om arbetet med Nyhetsbyrån Järva är hon frilansare och marknadsansvarig på Bosphorus matkluster.

@ Webbdesign 2018  Schelena och Datfish