Pernilla Wiberg spelar bandy med Jonas Bergqvist (OS-guld i Hockey 1994 i Lillehammer), Jonas Liljeqvist (Tränare i Spånga Bromsten bandy) och andra. 

Olympiafestivalens första dag var en succé. 3500 besökare på Spånga IP prövade en massa vintersport, de flesta för allra första gången.  

Längdskidor var en av idrotterna som fanns att pröva på. Rinkeby Run hade sex rutinerade och väldigt samkörda tränare som sprang som skottspolar mellan pjäxor, skidor och stavar från klockan tio till klockan fyra. Det var ett välsmort maskineri i full fart utan tid för några pauser. 
 
När dagen var slut hade nästan tusen deltagare åkt skidor. Det är ett svårslaget rekord, men det kan ryka redan idag, på Olympiafestivalens andra dag.  
 
På bandy-isen skötte Ali Abdulwahab Yamchiz från Kista SC hockeyn med fyra tränare och bandyn skötte August Liljeqvist från Spånga Bromsten bandy.  
 
Det går att bli bra på vintersport även om man bor i Mellansverige
 
Olympiska stjärnor som Almina de Val var där med sin färska bronsmedalj från Beijing (mixed curling). Alminas klubb är Sundbyberg så hon är nästan en Järvabo.  
 
Pernilla Wiberg var också där. Pernilla är en av Sveriges framgångsrikaste slalomåkare genom tiderna. Hon är också lite ovanlig eftersom hon kommer från Norrköping som inte alls är någon vintersport-ort. På det sättet är Pernilla ett bra exempel på att det går att bli bra på vintersport även om man bor i Mellansverige.  
 
Snowboard, slalom och pulka var också mycket populära inslag. Robin Höglund som är chef på Spånga IP var inspirerad av hur bra det blev med en liten backe inne på idrottsplatsen. Det kanske kan bli ett stående inslag framöver.  
 
Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Annons: