Akropol vann mot Lidingö i helgen.
Akropols herrar kammade i helgen hem ytterligare en imponerande seger mot Lidingö i jakten på semifinalplatsen, Final 4.
Publiken i Lidingö bjöds på en riktig poängfest under lördagen. I halvtid var ställningen 49-49! Trots bra försvarsspel fick Akropol inte stopp på Alexandar Petrovic i Lidingö som öste i poäng i första halvlek. Michel Kouadio i Akropol spelade tufft försvar, men Petrovic svarade med tuffa avslut som gång på gång gick in. I halvtid hade han redan 23 poäng. Michel kompenserade dock med med en stark offensiv insats med 20 poäng på 20 minuter, innan han stukade fingret och fick kliva av i andra halvlek.
Akropol startade andra halvlek direkt med att sätta ner foten i försvaret och satte upp en helplanspress och började tvinga fram misstag hos Lidingö. Snabbt fick Akropol en 15 poängs ledning som laget sedan inte släppte. Samtidigt fick man tvärstopp på Petrovic som inte gör några fler poäng förrän i slutet av matchen och slutar på totalt 28 poäng.

Akropol hade fem spelare som gjorde mer än tio poäng och flera spelare utmärkte sig under matchen. För att nämna några kan man lyfta fram unga löftet Milan Milosevic, som gjorde ytterligare en supermatch med hela 27 poäng och sänkte fem trepoängsskott.
Bryan fortsätter växa i sin roll som point guard och står för både 15 poäng och flertalet fina assist samtidigt som han kontrollerar lagets anfall.
Biniam Yigzaw fick chansen från start och gjorde sin bästa insats för säsongen med disciplinerat spel och viktiga poäng.