Trasig basketkorg i Akalla.

Trasiga och sneda basketkorgar på nedsliten och öde basketplan. Hur länge ska Dalhagens bollplan se ut på det sättet? Nyhetsbyrån Järva försöker ta reda på det.

En läsare hörde av sig till redaktionen: ”Kista har nu många ungdomar som vill köra basket, men korgarna blir aldrig lagade. Till exempel planen bredvid Akalla McDonalds har varit trasig nu i cirka två år. Ena korgen är borta och den andra är böjd och korgen håller på att ramla av. Kommer kommunen åtgärda och finns det någon plan?”

Basketplanen ligger i området Dalhagen och tycks en gång ha haft namnet Husby playground, men ligger öde sedan länge.

Annons:

På senaste sammanträdet i Rinkeby-Kista ställde Nyhetsbyrån Järva frågan om vad som händer med Dalhagens BP. Ingen kunde svara på frågan, men nämndens ordförande mindes att där skulle det ha byggts en skola.

2019 fanns det planer på att bygga en skola och en sporthall

På stadens egen sida, Stockholm växer, står det att 2019 fanns det planer på att bygga en skola och en sporthall, med byggstart för 2024. Men det står också att byggstart för skolan är pausad.

På stadens exploateringskontor svarar projektledaren Johanna Andersson i ett mejl att det fortfarande finns planer på både skola och idrottshall på Dalhagens BP, men att ”projektet har förskjutits i tid”.

Frågor om hur Dalhagens BP kommer att användas innan en ny idrottshall kommer på plats hänvisar hon till idrottsförvaltningen. Och Mustafa Smajic, idrottsplanerare på idrottsförvaltningen svarar till slut på mejl:

”Vi har inväntat detaljplaneprocessen för att bekräfta markanvändningen på platsen. Sedan tidigare är en idrottshall planerad från vår sida, och där utbildningsförvaltningen planerar för en skola – i ett gemensamt projekt. Vad som är möjligt att göra om det inte blir en skola eller idrottshall finns det inga tagna beslut i dagsläget.”

Slutsatsen är att ingen vet vad som ska hända på Dalhagens BP och inte heller om, eller när, bollplanen ska rustas upp.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email
Annons: