bild på före detta grillplats

Alla grillplatser har tagits bort i parkleken Rinken och även i parkleken Hinken. 
Anledningen är att det varit problem med nedskräpning vid våra grillplatser, skriver Åsa Ljusberg, avdelningschef i Rinkeby-Kista i ett mejl.

Under pandemin har grillplatser använts flitigt, som ett sätt att kunna umgås smittsäkert. Och nu när vårvärmen kommer är det ännu fler som vill grilla utomhus. Men grillplatserna i Rinkebys parklekar är borttagna. På platserna där de stod kommer gräs att växa. Personalen på parkleken har fått veta att grillarna inte kommer tillbaka.

Grillarna har tagits in för allmän upprustning, de ska målas och rustas upp och sedan ställas ut igen

Grillarna har tagits in för allmän upprustning, de ska målas och rustas upp och sedan ställas ut igen. Men enligt Åsa Ljusberg är det oklart var de hamnar. 
”Exakt plats för de nyrenoverade grillarna är inte bestämd ännu, men de kommer att placeras ut i Rinkeby. Det kommer med andra ord att finnas möjlighet att grilla även framöver och vi kommer att anslå vilka regler som gäller i anslutning till grillplatserna.”

Det sägs att en del av ”problemet” har varit EU-migranter, som tillrett sina måltider där. Men det är inte något som Åsa Ljusberg vill bekräfta. 
”Vi har problem med nedskräpning vid våra grillplatser, men vi pekar inte ut någon särskild grupp som ansvarig för det.”

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email