Arbetare med handskar i närbild
Bild: Unsplash

Jag är född 1957 och i januari gick jag i pension. Jag fortsatte att arbeta förra året trots att jag kunde gå i pension och jag ville fortsätta jobba heltid som pensionär. Jag trodde att jag skulle uppfattas av skattesystemet som alla andra pensionärer…men nej, jag hade fel.

Jag beskattades 2022 ännu hårdare och tog därför beslutet att gå i pension 2023. Vi är 110.000 pensionärer som är födda 1957 och vi måste vänta till 2024 för att vi ska få inkluderas i de skatteförmåner som andra pensionärer redan har.

Nu är många 57:or från ALLA partier besvikna och upprörda

Det verkar som att den nya regeringen som är medveten om problemet, men inte vill rätta till denna uppenbara orättvisa (som skapades av förra regeringen). Nu, mitt i den ekonomiska kris som råder, slår det dubbelt så hårt mot oss som är födda 1957. Nu är många 57:or från ALLA partier besvikna och upprörda och vi försöker organisera oss för att den nya regeringen ska göra om och göra rätt.

Socialdemokraterna skyller på den nya regeringen, men det var Magdalena Andersson som lade fram förslaget förra året och alla andra röstade med.

Vi 57:or måste kräva av politikerna att göra om och göra rätt i denna uppenbara orättvisa. Skriv under den här namninsamlingen!

Sokrates Petalidis

Print Friendly, PDF & Email
Annons: