Rinkebys vård- och omsorgsboende Kvarndörren, som är ett äldreboende anpassat för personer med fysisk sjukdom och demens, har nominerats till Årets Bygge 2023 av tidningen Byggindsutrin.

I ett inlägg på Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltnings Instagram berättar de om bygget på Rinkeby allé som har blivit nominerat i tävlingen.

”Rinkeby vård- och omsorgsboende innehåller hemlika miljöer och öppna sociala ytor. Gårdsmiljön är anpassad för samvaro. Tack vare inglasade balkonger längs hela fasaden kan personer som inte kan gå ut på promenader ändå få god kontakt med utemiljön.”

Projekten i Årets Bygge tävlar inom sex kategorier och granskas utifrån fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan. Priset går till ett byggprojekt som färdigställts föregående år. Rinkebys vård- och omsorgsboende Kvarndörren invigdes hösten 2022 och har nominerats i kategorin samhällsfastigheter.

Boendet anses enligt Byggindsutrin vara ett ”väl genomfört bygge med hållbarhetsfokus som är hemlikt, vårdsäkert och med mycket ljus” och som konstruerats med både personal och brukare i fokus.

Vinnarna i samtliga kategorier av Årets Bygge (bostäder, hotell och kontor, infrastruktur, industribyggnad/logistik/butik, samhällsfastigheter och renovering), samt en totalvinnare, presenteras på Byggindustrins mötesplats Construction Summit och hålls på Sergel Hub i Stockholm den 28 mars 2023.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: