Ambulans

Vård efter behov leder till en jämlik folkhälsa

Debatt/Val 2022

DEBATT Järvaborna förtjänar en vård som finns där den dag du behöver den. Oavsett var du bor ska du kunna leva ett gott och hälsosamt liv. Därför går vi till val på vård efter behov och att ta tillbaka kontrollen över Stockholms sjukvård.

Under Moderaternas 16-åriga styre av Region Stockholm har vården till de som behöver den mest utarmats. Idag har Tensta bara två vårdcentraler och hela Järva saknar en gynekolog samtidigt är tillgången på vård större i stadsdelar med mindre behov. Det är ett resultat av att Moderaterna abdikerat från planeringen av regionens hälso- och sjukvård till förmån för marknaden.

När du är som svagast ska samhället vara som starkast

När du är som svagast ska samhället vara som starkast. Du ska kunna lita på att välfärden finns där när du behöver den, och att du får rätt vård i tid efter dina behov. Inte efter hur lönsam du är eller storleken på din plånbok. Vi vill att skattepengar ska gå till vård, inte skatteslöseri och gynnande av enskilda intressen.
Vi kommer vända på varje sten för att bryta segregationen och ge alla samma chans till ett gott liv. Därför vill vi Socialdemokrater satsa mer på vården i Järva och andra stadsdelar där behoven är störst.

Det måste anställas mer personal på vårdcentralerna. Läkarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna behöver fler kollegor med bättre villkor. Som patient ska du inte skickas runt mellan mottagningar och tvingas berätta om din sjukdom för nya personer vid varje besök. Istället ska du få mer vård på din vårdcentral, och du ska känna de som jobbar där.
Den 11 september 2022 går vi till val, där vi med demokratins verktyg kan skapa en mer jämlik Region Stockholm som handlar om, ifall vi ska ha en sjukvård som ges efter behov, med mer personal med bättre villkor, eller en vård efter plånbok, där vårdbolagen bestämmer.

Talla Alkurdi, oppositionsregionråd, S.
Galina Monsalves Leal, regionfullmäktigeledamot (S)
Elvir Kazinic, vice ordförande S, i Rinkeby- Kista och regionfullmäktigeledamot
Anna Jonazon, gruppledare S, i Spånga – Tensta och ersättare i regionfullmäktige
Print Friendly, PDF & Email