Våravslutning i Berwaldhallen

Nyheter

Så var det då dags för föräldrar, syskon och vänner att vallfärda in till Berwaldhallen för att avnjuta El Sistemas våravslutning. Prick klockan tre på söndagseftermiddagen hälsade riksspelman Kalle Moraeus en fullsatt publik välkommen till dagens vårkonsert.

Programmet hade tre delar så att alla musikanter, ca 200 stycken, skulle få chans att visa upp sig. Varje orkester är sammansatta av barn från olika delar av staden.                                                    

Först ut var den Stora Blåsorkestern, därefter följde den Stora Stråkorkestern med barn från Järva, Bredäng och Farsta som bjöd på tre varierande stycken. Därefter följde två programpunkter med lite äldre ungdomar.

Utöver att spela ”hemma” samlas de en gång i veckan på Kulturskolan på Kungsholmen för att träna och öva tillsammans. Tillsammans med de äldre musikanterna fanns också representanter från Radions Filharmoniker representerade.

Som avslutning spelade Kalle Moraeus tillsammans med orkestern

Mellan programpunkterna delade man ut fem stipendier till ungdomar som gjort stora framsteg, är goda förebilder och som med sitt sätt, betyder mycket för sin orkesters trivsel och utveckling. 

Som avslutning spelade Kalle Moraeus på fiol, tillsammans med orkestern, sin brors stycke Koppången. Ett känslosamt stycke som inspirerats av en tidig skidfärd ute på en myr i Dalarna. Kalle var nämnvärt rörd och lovade att berätta för sin bror, om den fina upplevelsen att få  framföra stycket tillsammans med El Sistemas orkester. 

Humöret var verkligen på topp när vi efter en dryg timmes stämningsfull underhållning klev ut i eftermiddagssolen för att bege oss hemåt igen. 

Evis Leander
Print Friendly, PDF & Email