Under Eid al-filtr 2-4maj gäller helgpris

Många i Järva har varit upprörda över att Leos lekland höjde sina priser under firandet av eid.
– Vi firade den 2 maj, en måndag, som var en vardag. Varför ska vi betala extra, frågar Abdimalek Osman, från Rinkeby föräldraråds förening.

Många föräldrar frågade samma sak och debatten blev intensiv i sociala medier. Anders Forssten, marknadschef på Leos lekland meddelade dock att han ”inte har inte tid” att besvara frågor på telefon, utan skrev i ett mejl:

”Kortfattat kan jag meddela att våra priser baseras på efterfrågan. Dvs populära dagar med fler besökare har ett pris. Mindre populära dagar ett annat pris.”

Han hänvisade till att de aktuella dagarna är mycket populära, precis som andra lov och helger, och därför tar de ut helgpris.

Abdimalek Osman är inte nöjd med förklaringen.
– Vi tycker att det är orättvist, och kanske till och med diskriminering, mot oss muslimer som firar en av våra religösa högtider. Våra medlemmar är ofta med sina barn i deras anläggningar, även när det är inte eid. Men nu ska vi fundera vad vi ska göra I framtiden.

Priserna för besökarna var alltså helgpriser. Men de anställda fick inte betalt som om det vore helg. De fick samma lön som vanligt.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email