Det står en livsfarlig byggställning i starten/slutet på (beroende hur man ser det) av rulltrapporna i Tensta t-bana.
 – Den står så lågt att man riskerar att kapa sitt eget huvud eller bryta nacken om man inte ser den, säger Jeffrey Ighe.

Nu lovar SL att åtgärda det omedelbart.

Jeffrey Ighe skrev på Facebook och till Nyhetsbyrån Järva om problemet i Tensta tunnelbaneuppgång, utgången mot Tensta simhall.
– Jag är själv två meter lång och måste vika mig dubbelt för att inte slå i huvudet när jag åker ner eller upp för trappan. Som ställningen står är det en olycka som väntar på att hända.

Jeffrey Ighe var där och mätte lägsta höjden.
– Där man kan slå i huvudet är det cirka 170 cm. Hade det fått stå ouppmärksammat om det hade varit T- Centralen  eller tunnelbaneuppgången i Danderyd? Nej knappast. SL har varken stängt av rulltrapporna eller anvisat till alternativ uppgång.

Så där kan vi inte ha det

Ställningen  har stått där i två, tre veckor. Men nu ska det bli ändring. När Claes Keisu på SL:s pressavdelning ser bilderna, som Jeffrey Ighe tagit, säger han:

– Så där kan vi inte ha det. Vi skickar dit folk på en gång för att åtgärda problemet. Byggställningarna kommer att stå kvar ett tag till, men ställningen ska höjas så att folk inte kan slå i.

Byggställningen är där för att SL försöker komma till rätta med duvorna, som smutsar ner tunnelbaneuppgången.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: