Akropol vann mot Hammarby. Bild: Anders Tillgren

Klockan två imorgon lördag (27/6) har Akropol Basket årsmöte. På ytan är det en välmående och växande förening med balans i ekonomin, många tjejlag, några pojklag och ett herrlag i toppen av division ett. 

Men på årsmötet kommer en viktig punkt att vara hur vi hanterar att vi får noll kronor i aktivitetsstöd, mot de förväntade hundra tusen. Orsaken är att Riksidrottsförbundet kräver att alla klubbar ska ha medlemsavgift. Det vill Akropol inte ha eftersom medlemsavgiften får färre att pröva basket.

Akropol har inga planer på att börja ta ut medlemsavgifter

På Östermalm tappar man kanske inte ungdomar på grund av medlemsavgift, men det gör man i Järva. Vi vill att fler ungdomar ska ha en andra, och gärna en tredje sport. Då är risken mycket mindre att man slutar idrotta. Då går skolan sämre och strulet börjar. Två eller fler medlemskap i olika idrottsföreningar är en sextondel så vanligt i Järva som det är på Östermalm.  

Akropol har inga planer på att börja ta ut medlemsavgifter, så istället får vi skära ner på någonting. Ska vi ta det ur våra tränares löner? Ska vi ställa in alla våra läger? Ska vi stänga ner vårt framgångsrika herrlag ”Rinkebys stolthet”?    

Det kommer bli ett hett årsmöte. Alla basketintresserade Rinkebybor är välkomna att skriva till akropolbbk@live.se för att få en inbjudan.

Mårten Westberg, Ordförande i Akropol Basketboll-klubb
Foto: Anders Tillgren
Print Friendly, PDF & Email