Bild: Ort till ort

På lördagseftermiddagen ordnade föreningen Ort till ort för första gången ”Husby Bazaar” på torget.

30 personer hade föranmält sig till den lista som ansvarige Osman Adan visade upp när Nyhetsbyrån Järva fanns på plats. Anmälan garanterade dem ett bord på basaren där de kunde sälja sina saker mellan klockan 12 och 17.

För en summa av 60 kronor per bord fick de som sålde helt enkelt möjlighet att tjäna ihop lite extra pengar, allt eventuellt överskott fick de behålla.

Annons:
man i orange väst och svart keps framför marknadsstånd
Osman Adan.

Till försäljning på de olika borden fanns allt ifrån begagnade kläder, nallar och cd-skivor till egenproducerade skäggprodukter, hembakta piroger och orientaliska mattor.
– Vi har tillstånd för 30 bord, men det var mer än 100 personer som kontaktade mig, sade Osman.

Det var första gången som Ort till ort i Husby anordnade basar. Vädret var blåsigt och kallt denna gång, men det är inte omöjligt att det ändå blir fler tillfällen.
– Det kanske blir fler gånger, sade Osman.

Tvärs över torget utanför biblioteket hade de spänt upp två blå snören för en presenning att fungera som tak. Eftersom det blåste mycket hann de aldrig sätta upp det, så den gröna presenningen fick istället täcka några av borden.
– Pengarna som vi fått in för anmälningarna går dels till att betala för tillståndet att stå här och så köpte vi presenningen, fortsatte Osman.

marknadsstånd på en torgbasar

Vid ett av borden satt Juri Semjonow som bor i närheten.
– Jag har massor av prylar hemma som jag inte har fått hit än, så om du kommer på något säg bara till, sade han.

Vänd inåt fontänen satt en banderoll på ett bord med texten KLAGOBORD uppspänd. Den tillhörde Ort till ort, för att hyresgäster i Victoriahems lägenheter ska kunna klaga på hyresvärden genom dem. En av volontärerna på plats berättade att ingen hade hittat in dit än, förmodligen för att placeringen inte var längs med det yttre gångstråket.

Ort till ort är en förening för hyresgäster i Husby. De har arbetat för hyresgästernas rättigheter i området sedan juli 2020. De finns även som lokalföreningar med motsvarande inriktning i Sundbyberg och Fisksätra.

David Johansson

mann i grön luvjacka som säljer prylar
Juri Semjonow.
Print Friendly, PDF & Email