Vad händer med stallet på Eggeby gård?

Nyheter

Stallet på Eggeby gård har varit stängt en längre tid. Hästarna är borta och hagarna växer igen. Men snart slår stallet upp sina dörrar för en ny hyresgäst.

– Vi har en hyresgäst som vi är på väg att teckna avtal med. Men hur öppen deras verksamhet kommer att vara vet jag inte. Deras verksamheten riktar sig till funktionshindrade, säger Gunnar Lindgren, ordförande i Järva Folkets Park.

Det har funnits flera anledningar till att stallet stått tomt.
– Hyresgästen sade upp sitt kontrakt på grund av flera skäl och dessutom har corona försvårat och försenat all verksamhet.

Järva Folkets Park hyr ut stallet, som de i sin tur hyr av fastighetskontoret i Stockhom stad. Det är föreningen som förlorar ekonomiskt om stallet står tomt. Men nu har de nya hyresgästerna börjat flytta in och det är positivt både för ekonomin och för Järvaborna.

– Det känns jättebra att verksamheten kommer igång igen. Vi vill ju ha kvar stallet och hästarna, säger Gunnar Lindgren.

Sara Thaer Dhiaa

Fakta: Järvafältet var fram till 1962 militärt övningsområde, med jordbruk, boskapsskötsel och hästar. Stallet drevs tidigare av en privatperson, som i sin tur hyrde ut stallplatser till privata hästägare. Print Friendly, PDF & Email