Safi Shop Center är rena present-oasen! Här finns mycket att upptäcka, även för många utanför Tensta. Safi Shop’s ägare Ibrahim Ahmad säljer husgeråd, arabiska koppar och glas och allt annat som gör en prylintresserad glad.

– Vi har märkt en aning ökad försäljning efter Corona, men vi önskar att folk utanför Järva kommer och handlar, säger Ibrahim Ahmad.

De varor som säljs kommer mestadels från Turkiet och Tyskland.

– De har den bästa kvaliteten och bra priser, men vi har även varor från Kina. Det som jag säljer mest av är kvalitetskastruller och koppar och glas.

Ibrahim kom med familjen från Jordanien och hans första arbete var att dela ut morgontidningar, samtidigt som han studerade.

Den bästa tiden var när Tensta marknad anordnades, då kom kunder från hela Stockholm

– Jag öppnade butiken under 2011. Det gick bra första åren men sedan 2016 minskade försäljningen av olika anledningar. Många vågade inte komma utifrån till Tensta för att våldet hade ökat. De flesta stamkunder vi har i dag kommer till Tensta. Den bästa tiden var när Tensta marknad anordnades, då kom kunder från hela Stockholm.

Ibrahim Ahmads önskan är mer aktiviteter i och runt centrum för att locka ännu fler kunder.
– Jag skulle även vilja se polisen här oftare, gärna två till tre gånger i veckan. Det skulle verkligen öka tryggheten i vårt område.

Hans dröm är att i framtiden kunna öppna en ännu större butik och locka fler till Tensta.
– Våga kom hit till oss, det är lugnt och folkligt under dagtid!

 

SAFI SHOP CENTER
Tenstagången 11
08-76040180
Print Friendly, PDF & Email
Annons: