Att välja gymnasieskola och program är ett stort beslut. De kommande veckorna arrangeras två gymnasiemässor som riktar sig till ungdomar i Järva.

På Fryshuset i Husby anordnas för tredje gången en gymnasiemässa onsdagen den 16 november, kl 15-19. På plats finns möjlighet att träffa lärare och elever från olika skolor.
 – Vi har valt att ha en fysik gymnasiemässa för att ge unga i Järva och Norrort de bästa förutsättningarna för att kunna göra ett genomtänkt gymnasieval. Flera av de gymnasieskolor som kommer anordnar aktiviteter kopplade till sin profil. Spånga gymnasium, Stockholms enda djur- och naturgymnasium, kommer med häst och vagn så det ska bli jätteroligt, säger Miriam Linné, kommunikatör för skolan. 

Först ut är den helt nya Gymnasiemässan Nordväst som hålls i Solnahallen den 12 november kl 10–15
– Tidigare har det varit mer regel än undantag att anordna gymnasiemässor fysiskt, men efter pandemin har det skett ett skifte och många håller kvar i det digitala. Genom att anordna en fysisk träff hoppas vi att elever ska få en mer personlig kontakt med de olika gymnasieskolorna, säger Josefin Hagvall, projektledare för Gymnasiemässan Nordväst.

På Gymnasiemässan Nordväst deltar drygt 20 skolor i nordvästra Stockholm och ungefär lika många kommer finnas representerade på Fryshuset i Husby. Båda har fri entré.

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: