Mobil återvinningsstation på Kista torg

Vårstädat? Idag fram till klockan 16 och imorgon, söndag, mellan 10 och 16 kan du lämna miljöfarligt avfall och gamla, trasiga saker till återbruk på Kista torg.

På den mobila återvinningsstationen tar personalen från Stockholm vatten och avfall emot trasiga möbler, elektronik, kläder, leksaker och annat som inte längre används. Det går också bra att lämna in miljöfarligt avfall som målarburkar, nagellack, batterier, lampor och olika typer av kemikalier. Även hela saker som går att återanvända går bra att lämna.

Det finns en lådcykel att låna för att frakta saker till återvinningen från hemmet

Annons:

Pop-up återbruket är anpassat för fotgängare och cyklister och tumregeln är att du ska kunna transportera ditt avfall utan bil för att få lämna in det. Annars är det för stort och måste lämnas på en vanlig återvinningscentral. Men det finns en lådcykel att låna för att frakta saker till återvinningen från hemmet. Att låna cykeln är helt gratis och varje person får använda den under två timmar.

Återbruksstationen turnerar genom staden ända till i höst och återkommer till Järva flera gånger. Nästa helg, den 24–25 april kommer pop-up återbruket finnas på plats i Tensta på Tenstagången klockan 10–16. Fler återvinningstillfällen för järvaborna kommer senare under säsongen. Den 17–19 juli går det att lämna saker både i Tensta och Kista, helgen den 23–24 oktober i Kista och 30–31 oktober i Tensta.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Annons: