Fyra händer med varsin medalj.

Rinkeby Run ställde upp med fyra löpare i Stockholms-mästerskapen i terränglöpning. I fjol var en fjärde plats bästa placering. I år blev det tre guld och ett silver.

Johanna Granhällen tog silvret i flickor 19 år. Jonis Serry tog guld i pojkar 17 år och bland 60-åringarna vann både Tsehay Ghebreseilassie och Mårten Westberg (undertecknad).

För Tsehay var det första loppet utanför Järva, och det var första gången hon blev kallad till en prispall.

Annons:

– Vad!? Ska jag? Sa hon när speakern kallade henne till prisutdelningen.  Publiken log uppskattande åt att det tog prisutdelarna tid att få Tsehay högst  upp på prispallen.

Här tävlar hon i sin egen åldersklass

Som 60-årig nybörjare, med ett ben som är kortare än det andra, hade Tsehay uppenbarligen inte insett att hon skulle kunna vinna medaljer. I Tensta Rinkeby Grass Run är hon tio minuter efter de snabbaste kvinnorna, men här tävlar hon i sin egen åldersklass.

Jonis Serry såg däremot ut att vara född högst upp på prispallen, och Mårten Westberg passade på att sjunga country-låten ”Home again, I wish I never left, I’m home again…”

Mårten Westberg, Rinkeby Run
De fyra löparna från Rinkeby Run som vunnit.
Tre guld och ett silver tog löparna från Rinkeby Run i Stockholms mästerskap i terränglöpning 2021.