Plötsligt var den bara borta. Den stora trätrappan som går från Tensta centrum ner mot konsthallen. På en skylt står det att den nya trappan ska vara på plats i vår. Men så blir det inte.

Trappan i Tensta centrum, som är en naturlig träffpunkt och en plats för att vila, sola eller äta sin lunch, är försvunnen. Gallergrindar är uppställda så att ingen av misstag rasar rakt ner i asfalten nedanför.

 – Det hade jag ingen aning om.

Stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell visste inget om trappans öde när han fick frågan på senaste mötet i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Men det är inte heller förvaltningen som inlett renoveringen av trappan, utan Trafikkontoret i Stockholm centralt. På en skylt står att arbetet ska vara klart nu i vår.

 – Nä, det stämmer inte. Tidigast i juli, sade en av byggnadsarbetarna på platsen.

Varför dröjer det så länge? Byggnadsarbetaren, som inte ville framträda med namn och endast lät sig fotograferas bakifrån, sade att tjänstemännen bar ansvaret för det.

 – Inte är det vårt fel. Det handlar om att alla papper inte blivit klara i tid.

Den nya trappan kommer också att vara i trä, men annorlunda utformad. Det blir en blandning av lägre trappsteg och avsatser som kommer fungera som både bänkar och bord.

 – Det kommer att bli bra när det är färdigt. Men arbetet dröjer längre än vad de lovat.

Nyhetsbyrån Järva har i flera dagar försökt få tag i någon ansvarig på Trafikkontoret för besked om varför bygget blivit försenat. Men utan framgång, påskfirandet har börjat tidigt.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: