Yassin Abdi är en av Sveriges mest lovande löpare. I lördags meddelade Yassin att han gärna ville springa Tensta Rinkeby Grass Run. Det var förstås inspirerande för alla löpare i Rinkeby Run.

Ingen var modig nog (eller dum nog) att ta rygg på Yassin vid start, men effekten blev ändå att alla sprang den första kilometern för fort.

Tyvärr sprang Yassin fel på ett ställe. Efter Hjulsta fågelsjö hade stadsdelen planterat där loppet går.  Omsorgen om planteringen fick Yassin att springa fel och han blev därför diskvalificerad. Därför klarade sig banrekordet som en amerikansk löpare satte för tre år sedan.

Annons:

Inspirationen av att jaga en verklig topplöpare

Inspirationen av att jaga en verklig topplöpare fick Nehemja Tesfaye att springa de fem kilometerna på sensationella 18 minuter. På sommartjockt gräs är det väldigt bra.

I damklassen sprang Johanna Granhällen också sensationellt bra och gick nu under 23 minuter.

Efter loppet drog Yassin med sig alla löparna in på Spånga IP för att springa 10 x 200 m på under 30 sekunder.  Det är en sån sak som skiljer motionärer från elit. Ingen tackade nej till ett knallhårt intervallpass direkt efter loppet.

Efter intervallerna fick Yassin frågan varför han, som en av landets mest lovande löpare, inte deltog i SM den här helgen.
– Jag är ur form, sa Yassin.

Efter ett snabbt lopp på 5 km avslutade du med tio 200-meterslopp på mellan 28,5 och 30 sekunder, och så tycker du att du är ur form?
 – Ja, kanske var det fel.

Andreas Almgren vann 5000 m på 13,54 under SM. Det hade inte varit en omöjlig tid för Yassin.