Värsta frisparken! I slutminuterna såg Khadar Gustavo till att BK Bussenhus besegrade Åkeshov IoFK med en perfekt placerad boll i krysset. Frisparken uppmärksammades av Fotbollskanalen och har visats tusentals gånger.

På Fotbollskanalens instagram finns ett videoklipp från en match på Hjulsta Bollplan i måndags, den 27 maj. På den nya hemmaplanen gästades BK Bussenhus i Division 7 av Åkeshov IoFK. Efter att hemmalaget åkt på en utvisning i slutet av första halvlek och tappat till underläge 2-3 såg det illa ut för Tenstalaget där de allra flesta dessutom fastar under pågående ramadan.

Men med bara några minuter kvar att spela blåstes en frispark strax utanför motståndarlagets straffområde. Khadar Gustavo som varit en motor på mittfältet under nästan hela matchen byttes direkt in för att ta frisparken. I första halvlek hade hans känsliga högerfot satt en straff som då gav laget ledningen.

Annons:
Annons:

Bollen tar den där bågen som alla drömmer om, som får höjd och rundar muren och sen drar in och ner mot målet

Med fem man i motståndarmuren hör man från linjen tillrop både för att vara beredda på retur och att lägga den med ”känsla, känsla!”. Gustavo tar tre steg fram till bollen och får perfekt tillslag. Bollen tar den där bågen som alla drömmer om, som får höjd och rundar muren och sen drar in och ner mot målet. Målvakten var på tå och hängde med åt rätt håll, men var chanslös när bollen tryckte sig in som klistrad uppe i högra krysset.

Fotbollskanalen la upp målet dagen efter tillsammans med ett filmklipp av ett annan frisparksmål och texten ”Vem gjorde det bäst – Khadar ”Gustavo” Geelad i div 7 eller Dusan Djuric i Superettan? ?”. I skrivande stund har klippet över 8300 likes, vilket troligen innebär över 50,000 visningar. Med över 120 kommentarer hyllar lejonparten den 19-årige Tenstabons mål som överlägset Halmstadproffset Djuric.

Föreningen BK Bussenhus startades i början av 2018 och har på kort tid etablerat sig som en stark aktör i Järva, även utanför planen. De har medverkat och hjälpt till vid många arrangemang under året, och klubben utsågs till bästa förening under Förortsgalan i våras, en titel de delar med Atletico Rinkeby. Utöver herrlaget så har de i nuläget fotbollsverksamhet för barn och de bedriver läxhjälp i Tensta varje vecka. Nyligen har de också utökat med fler verksamheter för tjejer i området och har ambitioner att komma igågn med träning och lag även på damsidan. Närmast förestående är ett ansvar som samarbetspart under Järvaveckan 12-16 juni och sedan sommaraktiviteter för barn i området.

Ola Nilsson, målvakt i BK Bussenhus

För att komma i kontakt med föreningen hänvisar de till sin instagram @bk.bussenhus, där du också kan se Khadars mål.