Dilshod Narzullaev

Tenstas krögare lockar gäster från hela Sverige

Annons/Lokala annonser

Tensta Krog serverar godaste uzbekmaten i Järva, kanske i hela Sverige. Plov är den mest populära rätten: ris, kött, morot – och kryddor!
– Vi har gäster som kommer ända från Malmö och äter, säger Dilshod Narzullaev, krogens ägare sedan ett år.

Restaurangen serverar runt femton olika nationella rätter. Till exempel Manti – ångkokta degknyten fyllda med nötfärs, men även pizza och kebab.

 – Nu äntligen har försäljningen vänt efter corona. Många uzbeker i Sverige vill äta sina nationalrätter här. I mitt hemland finns knappt vegetarisk mat utan där äter man kött – men, vi har vegetarisk pizza, skrattar Dilshod.

– Vi gör vällagad kvalitetsmat från grunden och använder bland andra en specialkrydda som inte är svensk men som liknar spiskummin.

Det kommer att locka fler och nya kunder

Innan Dilshod tog över restaurangen så arbetade han som lastbilschaufför i tjugo år men blev sjuk och kunde inte fortsätta. Han blev erbjuden av en vän att köpa restaurangen, eftersom att han visste att Dilshod tidigare haft egen restaurang i Uzbekistan.

 – Många vill komma hit och äta men eftersom jag även serverar alkohol så vill inte alla komma och äta på plats. De tar med sig maten hem eller får den hemkörd.

Dilshod vill gärna renovera stället men måste betala av lite skulder först. Han funderar på att öppna en separat avdelning med egen ingång och halal-meny.

– Det kommer att locka fler och nya kunder, säger han.

 

Tensta Krog
Tensta Centrum
Öppet varje dag 11:00-20:00
Take away: 070-782 24 20
Print Friendly, PDF & Email