Övervakningskamera i Rinkeby

Tensta får nya övervakningskameror

Nyheter

Efter dödskjutningen i december placerar polisen nu ytterligare två övervakningskameror i Tensta. Sedan  en ny lag trädde i kraft vid årsskiftet 2019/2020 är det numera möjligt för polisen att sätta upp bevakningskameror utan att söka om tillstånd hos Datainspektionen. 

Efter mordet på en ung person i Tensta den 29 december 2020 sätter nu polisen upp ytterligare två tillfälliga övervakningskameror vid Tisslingeplan. På sin hemsida skriver polisen att det är sannolikt att fler kameror lär sättas upp de närmaste veckorna. 

–  Utöver att vi fortsätter satsa på en stor polisiär närvaro och nära samverkan med stadsdel och andra aktörer, så utökar vi även kamerabevakningen för att skapa ett tryggt Tensta och göra miljön oattraktiv för kriminella, säger Mats Törnblom, kommunpolis i lokalpolisområde Järva.

Sedan år 2017 har ett 40-tal bevakningskameror satts upp av polisen runtom i Järva. Tidigare har polisen behövt söka tillstånd hos Datainspektionen för att sätta upp kameror, men från den första januari 2019 gäller en ny lag som ger beslutsmandatet helt och hållet till polisen.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email