Månadens segrare i Tensta Rinkeby Grass Run, TRGR, var Staffan Westerdahl, som en gång var en av den klassiska långlöparklubben Fredrikshofs mest lovande löpare.

Idag är Staffan över 50 och skador stoppade honom från att nå nationell elit, men han är fortfarande en väldigt duktig löpare. Det visade han på de sista femhundra metrarna av Tensta Rinkeby Grass Run (TRGR) då han lämnade Januari-segraren Ludvig Hallberg bakom sig. Tiden, 19.53, var också mycket bra i snö, blåst och minusgrader. Ludvig gick i mål på 20,03 som också är en bra tid. 

Bakom de två hamnade Rinkeby Runs Mansib Rahman i ett vakuum. Ofta är det en bra strategi att låta två bra löpare dra iväg. Med lite tur tar en av dem slut och så vinner man över en bättre löpare, men nu drog Ludvig istället fram Staffan till en bra tid, och Mansib fick kämpa ensam mot vinden.  

Sammanlagt leder nu Ludvig TRGR-serien före Mansib

Sammanlagt leder nu Ludvig TRGR-serien före Mansib. Bland tjejerna leder Johanna Granhällen som på förhand bara skulle jogga igenom loppet eftersom hon hade varit sjuk i ett par dagar. Den ”lätta joggen” räckte till en femte plats totalt, några få sekunder från fjärdeplatsen, och en överlägsen första plats bland tjejerna före Elsa och Tsehay Ghebreselassie.  Elsa och Tsehay fick eskort den sista kilometern, eftersom de fem snabbaste löparna joggade tillbaka för att heja på alla bakom dem. 

Så går det till i Sveriges snällaste lopp.  

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email
Annons: