Bild: Torbjörn Dencker

Den 3-7 och 10-14 augusti är det Idrottscamp i Hjulsta och i Tensta. När Stockholms Idrottsförbund förberedde programmet kom en oväntad förfrågan om att få hjälpa till. Det var Mikael Ymer som frågade, Sveriges bäste tennisspelare just nu.

Tennis brukar kallas ”den vita sporten” men bäst i Sverige är två svarta bröder: Mikael och Elias Ymer. Mikael är rankad 68:a i världen och storebror Elias är rankad 201:a.

Att vara topp 100 i världen i tennis är stort

Annons:

Att vara topp 100 i världen i tennis är stort. Hittills har Mikael Ymer spelat in över sju miljoner kronor enbart i prispengar. På det kommer förstås reklampengar och annat.

Det är inte ofta som en sådan världsstjärna ber om att få komma till Järva, för att lära barn sin idrott. Men det är inte klart vilken dag han kommer, eller ens om han kommer. Agenter, sponsorer och andra kan ha andra saker de vill att han ska göra. Men det var Mikael Ymer som själv bad att få komma.

På grund av corona är Tensta- och Hjulsta- Idrottscamp öppet för max 49 barn åt gången. Barnens föräldrar kommer också bli inbjudna till att fika kl.15 varje dag på lägret, så att de kan få träffa tränarna i de olika grenarna som deras barn har fått pröva på.

Har du tur så får du träffa Mikael Ymer

Du kan alltså inte bara anmäla dig till att få spela tennis med Mikael Ymer, men om du är mellan 7 och 12 år så kan du anmäla dig till Hjulsta Idrottscamp eller till Tensta Idrottscamp. Har du tur så får du träffa Mikael Ymer.

Tensta/Hjulsta Idrottscamp är ett samarbete mellan Kista Sports Club, Rinkeby Run, Tensta Basket, Spånga Tennis och Spånga bordtennis. Alla deltagare kommer få pröva på fotboll, löpning, orientering, basket, bordtennis, och tennis.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Bild: Torbjörn Dencker/Svenska Tennisförbundet

När: 3-14 augusti
Idrottslägret startar kl.09.00 och slutar kl.16.00.
Kontakta Ove Eriksson, Kista Sports Club och Hockey för alla

Print Friendly, PDF & Email
Annons: