Efter en trög start och tidigt underläge med 0-1 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3.
– En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt.

Som United ökade tempot omgående efter det tidiga baklängesmålet och en av spelarna i Lidingö kom sent in i en närkamp, hindrade en målchans och fick rött kort. Som United spelade därefter med en man mer på planen. I 27:e minuten kvitterade Som United när Yahya Sharif snyggt rundade målvakten och satte bollen i öppet mål.

Lidingö tog åter igen ledningen med 2-1 i 33:e minuten och det resultatet höll i sig halvleken ut.

Annons:

I andra halvlek gjorde Som United några offensiva byten som resulterade i högt tryck mot Lidingös mål. Kvitteringsmålet 2-2 kom rättvist i den 57:e minuten av Ahmed Baryare.

I matchens 60:e minut åkte Lidingö på sin andra utvisning i matchen. Sex minuter senare tog Som United ledningen med 3-2 när Ahmed Baryare nickade in i mål. Som utökade sin ledning till 4-2 när Yahya Sharif gjorde mål i 73:e minuten.

Lidingö reducerade på straff till 4-3 i matchens 80:e minut.

Som United ökade tempot de sista tio minuterna och Lidingö, med två man utvisade, kunde inte stå emot trycket. 5-3 kom genom Hassan Abdillahi i matchens 82:a minut och slutligen gjorde lagkaptenen Abdiqafar Ismail 6-3 för Som United i 85:e minuten och det blev också slutresultat.

Said Ali

Årets serie kommer att vara en enkelserie. Första matchen när serien fortsätter i augusti blir ett derby, Som United möter Rinkeby United.

Nu har lagen i Rinkeby-Kista spelat färdigt första omgången i årets serie i fotbollens Division 4. Där spelar Som United (Div 4 Mellersta), Rinkeby United (Div 4 Mellersta), Husby FF (Div 4 Norra), Kista SC (Div 4 Norra) och Banjul FC (Div 4 Norra).