Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

Det pågår ett underhållsarbete på Rinkeby tunnelbanestation. Den stora hissen är avstängd fram till den 22 november. Den ena rulltrappan har också stått still sedan juni månad för att man enligt SL:s presstjänst inte har reservdelar för att åtgärda felet.

Under lördagen var det även nödstopp på en av rulltrapporna på stationen. Även en av de två hissarna som ska fungera har varit ur funktion. Rulltrapporna i Rinkeby har flera gånger tidigare varit avstängda. Ibland har SL kommunicerat ut  information om planerade avstängningar, och ibland har det inte funnits någon information alls i flera dagar innan privatpersoner ringt in till SL och berättat om läget. I detta fall rör det sig troligen om att någon har tryckt på ”Stopp”-knappen, men om det rör sig om ett större fel kan SL:s presstjänst inte svara på. Nyhetsbyrån Järva ombads att ringa tillbaka på måndag med anledning av helgen.

Annons:

Till följd av detta upplever många Rinkebybor stora problem med att ta sig till perrongen.

– Det är helt omöjligt när man har två små barn och har dubbelvagn. Man får ju enligt SL inte ta rulltrappan med barnvagn om man nu skulle ha en som får plats.

– Om de har råd att ha flera ordningsvakter på plats, vore det rimligt att ha folk på plats på stationen som hjälper resenärer med begränsad åtkomlighet att ta sig till perrongen, säger en upprörd småbarnsförälder.

Eleni Terzitane
Bilder: Dine Malmsten
Print Friendly, PDF & Email
Annons: